SeaBis zadels zijn zadels van hoge kwaliteit met een fijne zit voor de ruiter en een goede pasvorm voor het paard. Bij Seabis zijn er meerdere modellen welke met twee type bomen worden gemaakt. Zo is er een boom voor de wat rondere/bredere paarden en een boom die wat meer gericht is het ‘sport’ paard. De zadelbomen van SeaBis zijn ver doorontwikkeld en bestaan uit flexibele kunststofvezel. 

De zadels zijn voorzien van het X-Change systeem ( verwisselbar kopijzer) zodat de kamerwijdte gemakkelijk kan worden aangepast aan de eventuele veranderde conditie of bespiering van uw paard. De zachte kussen zijn gemaakt van twee verschillende materialen (een ademende neopreen inleg en synthetische wol) en het brede kussenkanaal zorgt voor voldoende vrijheid van de wervelkolom. Voor de ruiter is er echter gekozen voor een smalle opbouw in de zadelboom (de 'twist'). Dit geeft de ruiter het gevoel om meer 'om' zijn/haar paard en hierdoor dieper te kunnen zitten. 

De hoge mate van aanpasbaarheid, kwaliteit en zitcomfort maken deze zadels tot absolute toppers. De zadels zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en donker bruin van maat; Pony, 15” tot 18" inch.