Passier staat voor hoge kwaliteit. De expertise van de vakmensen binnen Passier staat dan ook centraal binnen het bedrijf. Alleen maar het beste van het beste zodat de zadels kunnen voldoen aan de allerhoogste verwachtingen.

De kern van elk zadel is de zadel boom, bij Passier maken ze gebruik van drie verschillende zadel bomen. De PS-boom is de zadelboom bij uitstek. Maar liefst 1200 handelingen moeten verricht worden om deze te maken. De boom is voornamelijk gemaakt uit hout, leer en bamboe. Dit maakt hem zeer flexibel en de bewegingen van de rug kunnen hiermee fantastisch gevolgd worden. De metalen delen van de boom zorgen eveneens voor de nodige flexibiliteit, maar dragen ook bij aan de stabiliteit van het zadel.
Het kopijzer is van zeer sterk materiaal gemaakt zodat deze onbeperkt verbreed en versmald kan worden. Dan is er ook de PS-boom met FRT-systeem (Free-Rotation-Tree-System) is gemaakt van dezelfde materialen als de PS-boom. Het verschil zit in de vorm van het kopijzer. De PS-boom met FRT-systeem is anatomisch gevormd en geeft de schouder meer ruimte, zodat uw paard of pony zich nog beter en vrijer onder het zadel kan bewegen. Wetenschappelijke studies hebben namelijk aangetoond dat wanneer het voorbeen van het paard de grond raakt, het kraakbeen van het schouderblad verder naar buiten steekt vanwege de samentrekking van de spieren erachter, wat betekent dat er meer ruimte nodig is. En als laatst de synthetische boom die gemaakt is van een sterke soort elastomeer. Deze boom is flexibel, maar toch stevig. De metalen banden dragen hier ook aan bij. Ook dit kopijzer is zeer sterk en kan onbeperkt verbreed en versmald worden.

De kussens van Passier zijn van hoogwaardige kwaliteit. De kussens zijn ingelegd met 10mm dik Molton Pur-Ester foam, wat zorgt voor een prettige drukverdeling op de rug. Deze inlages zijn bedekt met katoen, zodat de zadelpasser de foaminlages niet kapot kan maken met zijn of haar gereedschap. De kussens zijn gevuld met synthetische wol, wat zorgt voor een zachte vering op de paardenrug. Passier laat de kussens los van elkaar aan het zadel naaien, zodat deze niet scheef kan trekken. Passier heeft naast de standaard kussens extra opties om het zadel nog beter aan te laten sluiten op de rug van het paard of pony. Het Freedom panel dat veel ruimte aan de schoft geeft. De inzet van het kussen ligt 2 cm lager, waardoor de wervelkolom ook meer ruimte krijgt. Voor paarden met een brede of gevoelige schoft is dit kussentype ideaal. Voor paarden met een wervelkolom die breder is dan normaal is er het Divided Freedom panel. Met dit panel heeft het paard veel ruimte rondom de wervelkolom en zal hierdoor vrijer kunnen bewegen en beter kunnen buigen.Tot slot is er nog het Lifter panel. Wanneer het zadel achterover ligt, loskomt van de rug of als het paard een hoge schoft en/of juist weinig bespiering heeft. Dan is de Lifter panel een uitkomst. De kussens zijn zo gevormd dat er meer volume aan wol in kan, zodat het zadel weer in balans gebracht kan worden.

Naast al deze opties voor het paard is er bij Passier ook de mogelijkheid om het zadel geheel naar eigen smaak samen te stellen. Denk hierbij aan verschillende kleuren, lak details en/of Swarovski stenen.

    Alle modellen zijn op aanvraag te testen en leverbaar. Voor meer informatie kijk op www.passier.com